Όταν η επιστήμη κάνει θαύματα. Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο τρίχρονος Γκρέισον Κλαμπ όταν άκουσε για πρώτη φορά ανθρώπινη φωνή, έπειτα από την τοποθέτηση ενός επαναστατικού εμφυτεύματος.

Όπως αναφέρει το CNN, το αγοράκι γεννήθηκε χωρίς κοχλιακό νεύρο το οποίο συνδέει τον εγκέφαλο με τα ακουστικά κύματα. Ο Λεν και η Νικόλ Κλαμπ, ανάδοχοι γονείς του, όταν το αγοράκι ήταν νεογέννητο είχαν τοποθετήσει εμφύτευμα κοχλία σε μικρότερη ηλικία, αλλά η συσκευή δεν βοήθησε.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Γκρέισον έγινε  το πρώτο παιδί στις ΗΠΑ που του τοποθετήθηκε εμφύτευμα ακουστικού εγκεφαλικού στελέχους.

Τα εμφυτεύματα αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες.

Oι γιατροί στο πανεπιστήμιο του Βόρειας Καρολίνας εμφύτευσαν με χειρουργική επέμβαση ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλο του τρίχρονου παιδιού, η οποία ήταν επιτυχής, παρά τους κινδύνους που εμπεριείχε.

Ο Λεν Κλαμπ δήλωσε ότι ο Γκρέισον ανακαλύπτει νέα πράγματα στον κόσμο. Τρελαίνεται για μουσική και τρέχει για να ανοίξει το ραδιόφωνο. Ο ίδιος ελπίζει ότι και άλλα παιδιά θα έχουν την ίδια τύχη με τον τρίχρονο...

 

Β.Β.