Πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ από δικαστήριο του Παρισίου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ποινή, που συνδέεται με ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο ηθοποιός τον περασμένο Νοέμβριο, περιλαμβάνει αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι η αδυναμία του στο αλκοόλ «εντάσσεται στην σκανδαλώδη φύση του», είχε τεθεί υπό κράτηση μετά το τρακάρισμα.

Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά το επίπεδο του αλκοόλ που εντοπίστηκε στο αίμα του ηθοποιού ήταν τρεις φορές υψηλότερο από το επιτρεπτό.

Εναν μήνα αργότερα, ο ηθοποιός ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα όταν ενεπλάκη σε διαμάχη με τις γαλλικές αρχές με αφορμή την φορολόγηση των ατόμων με υψηλό εισόδημα.

Η κατάληξη ήταν ο 64χρονος Ντεπαρντιέ να λάβει ρωσικό διαβατήριο από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην Le Journal du Dimanche, περιέγραψε τον εαυτό του ως «γαλλο-ρώσο» ηθοποιό και «πολίτη του κόσμου».

«Εχω επτά διαβατήρια από πολλές χώρες που αγαπώ. Τέλος πάντων, θα ήθελα να έχω. Α, σκέφτομαι να ζητήσω ένα αλγερινό διαβατήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.