Οι ξένες δυνάμεις δεν θα πρέπει να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, αναφερόμενη εμμέσως στις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες άσκησαν πιέσεις στον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να αποχωρήσει.

"Η Κίνα συνηγορεί υπέρ του ότι οι αιγυπτιακές υποθέσεις πρέπει να καθορίζονται από τον αιγυπτιακό λαό και δεν θα πρέπει να υπάρχει εξωτερική ανάμειξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μα Ζχαοσού σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

"Πιστεύουμε ότι η Αίγυπτος έχει τη σοφία και την ικανότητα να βρει την κατάλληλη λύση και να ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη στιγμή", προσέθεσε.

Ο Μα απηύθυνε επίσης έκκληση για σταθερότητα στην περιοχή, λέγοντας ότι η Κίνα αναγνωρίζει πως η κρίση στην Αίγυπτο έχει ευρύτερες επιπτώσεις όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας.

"Η Αίγυπτος είναι μια σημαντική χώρα στον αραβικό κόσμο και την Αφρική. Η αιγυπτιακή σταθερότητα αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής", προσέθεσε ο Μα, σημειώνοντας ότι η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για τη διατήρηση της σταθερότητας και την επιστροφή στην τάξη.