Τριήμερο μαζικών εκδηλώσεων υποστήριξης της κυβέρνησής του οργανώνει από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν σε ολόκληρη την Τουρκία, σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος μετά από εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Δεκάδες χιλιάδες αναμένονται την Παρασκευή σε κεντρική πλατεία του Κεϊζέρι, βιομηχανικής πόλης στην καρδιά της Ανατολίας, για να ακούσουν τον 59χρονο επικεφαλής του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρωθυπουργό.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις ετοιμάζονται για το σαββατοκύριακο στην πόλη του Ερζουρούμ στην ανατολική Τουρκία και στην Σαμψούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Ερντογάν επιδιώκει την τόνωση του προφίλ του ως «πρωταθλητή των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων», μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων στις οποίες κατηγορείται για αυταρχισμό και προσπάθεια ισλαμοποίησης ενός παραδοσιακά κοσμικού κράτους.

«Ας τους χαλάσουμε το παιχνίδι, ας γράψουμε ιστορία», γράφουν μεγάλα πανώ στην πόλη του Κεϊζέρι, ενώ πορτρέτα του κ. Ερντογάν έχουν αναρτηθεί σε πολλά μεγάλα κτήρια της γύρω περιοχής.