Με 88 ψήφους υπέρ, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε το πακέτο μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση και συζητήθηκε στη Βουλή, για την σταθεροποίηση του ενεργειακού τομέα. 

Επιπλέον, οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομίας να ετοιμάσει μια αναφορά για την παρούσα κατάσταση του ενεργειακού τομέα και να την παρουσιάσει στην ολομέλεια του Σώματος, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο ειδήσεων της "ΒΤΑ". 

Με την έγκριση του πακέτου μέτρων, η Βουλή παρέχει πλήρη στήριξη στο υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει στη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς καταναλωτές (ιδιώτες και εταιρείες). Η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω δράσεις στον ενεργειακό τομέα που θα αποτρέψουν μια ενδεχόμενη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Το νέο μοντέλο τιμολογιακής πολιτικής θα επιτρέψει τη μείωση σε ποσοστό έως 5% της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιουλίου 2013, έπειτα από την έγκριση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών. Βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού των Σοσιαλιστών και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών τόνισαν ότι, τα μέτρα είναι προς όφελος των καταναλωτών και στοχεύουν στην σταθεροποίηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαμόρφωσή της σε πιο προσιτά επίπεδα για τους πολίτες και τις εταιρείες. 

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα είναι πολύ σοβαρή διότι – όπως είπε – η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, που γυρίζουν “πίσω” την χώρα στη δεκαετία του 1950. Από την άλλη πλευρά υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσαν οι βουλευτές.