«Πρέπει να γίνει σαφές, ότι από την πρώτη μέρα της θητείας μου, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι δημόσια. Δεν διαθέτω τραπεζικούς λογαριασμούς σε οποιαδήποτε παράκτια ζώνη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Με αυτόν τον τρόπο ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλέβνελιεφ διέψευσε τα δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία συμβούλων της οποίας ήταν ιδιοκτήτης είχε καταθέσει στην Κύπρο ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό που φέρεται να έλαβε στη διάρκεια της συνεργασίας του με μεγάλη εταιρία της Γερμανίας προτού εισέλθει στον πολιτικό στίβο ως υπουργός Περιφερικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ απάντησε στη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που διεξήχθη υπό την αιγίδα του, στην παρέμβαση του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος "Ατάκα", Βόλεν Σίντεροφ. Ο αρχηγός του "Ατάκα" έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις αναφορικά με τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό και τις άλλες κατηγορίες των ΜΜΕ εναντίον του κ. Πλέβνελιεφ.

«Βολές» προς την κατεύθυνση της προεδρίας με αίτημα ο κ. Πλέβνελιεφ να ξεκαθαρίσει τα θέματα που έχουν σχέση με την περιουσία του «ώστε να έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται ως ηθικός μέντορας των Βούλγαρων πολιτικών» εκτόξευσε ο πρόεδρος του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ), Λουτφί Μεστάν κατά τη συζήτηση στη Βούλη με θέμα την ανάκληση του διορισμού του αμφιλεγόμενου Βούλγαρου μεγιστάνα του Τύπου ως αρχηγού της υπηρεσίας ασφάλειας DANS.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στανίσεφ δήλωσε ότι θα προτείνει στον υπουργό Οικονομικών να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φυσικών και νομικών προσώπων της Βουλγαρίας με λογαριασμούς σε «φορολογικούς παραδείσους», επειδή οι Βούλγαροι πολίτες έχουν το δικαίωμα να τα ξέρουν, όπως υπογράμμισε.

Ο βουλευτής και γνωστός οικονομολόγος Ιορντάν Τσόνεφ είπε ότι από την Βουλγαρία διαρρέουν στις παράκτιες ζώνες 16 δισεκατομμύρια και κάλεσε τον πρωθυπουργό Πλάμεν Ορεσάρσκι να συμπεριλάβει στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του την πρόταση του ΚΔΕ για ειδικό φορολογικό καθεστώς των πόρων, που φεύγουν στους «φορολογικούς παραδείσους».

Ο κ. Πλέβνελιεφ διαβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι πρόεδρος όλων των Βούλγαρων και να κρατάει ίσες αποστάσεις «τόσο από τους μεν όσο από τους δε, τόσο από την δεξιά, όσο από την αριστερά», όπως είπε.