current views are: 2

21 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση15:13

Στήριξη ΑΚΕΛ στον Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματος να στηρίξει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματος να στηρίξει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματος να στηρίξει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, υπό την προϋπόθεση –όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της–, «ότι θα υπάρξει η αναγκαία συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, καθώς και επιμονή στη συμφωνημένη βάση διαπραγμάτευσης και λύσης του πολιτικού μας προβλήματος στη βάση αρχών».

Σύμφωνα με την ΚΕ του ΑΚΕΛ η λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών θα αποφέρει πολλαπλά πολιτικά και οικονομικά οφέλη στο σύνολο του λαού και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.

Στην ανακοίνωση της η ΚΕ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρέπει να βασίζεται στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και να διασφαλίζει τη μία και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρη αποστρατιωτικοποίηση, αποχώρηση των εποίκων και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΚΕ. του ΑΚΕΛ «το έγγραφο Ντάουνερ καταδεικνύει ότι οι λεγόμενες δήθεν ‘γενναιόδωρες παραχωρήσεις’ της πλευράς μας απλώς δεν υπάρχουν».


σχετικα αρθρα