Ο κυβερνήτης της περιοχής Σαρντάρα, ο Αμπντούλ Ουάχιντ Ομερχαΐλ, και δύο άτομα που βρισκόταν στο γραφείο του, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από επίθεση καμικάζι στην πόλη Κουντούζ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του βορείου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αφγανικής αστυνομίας, ο καμικάζι εισήλθε στο γραφείο του κυβερνήτη προσποιούμενος ότι έπρεπε να του παραδώσει μια επιστολή, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας και η τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβών είναι οι πρακτικές που κατά κόρον προτιμούν οι αντάρτες Ταλιμπάν για την εξέγερσή τους κατά της κυβέρνησης της Καμπούλ και των δυτικών συμμάχων της, την οποία άρχισαν στα τέλη του 2001 όταν ο διεθνής συνασπισμός τους εκδίωξε από την εξουσία. Οι αντάρτες κέρδισαν εδώ και δύο χρόνια έδαφος έως στο βόρειο Αφγανιστάν, κυρίως στην επαρχία Κουντούζ. Ο διεθνής συνασπισμός σκοπεύει να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου την αποχώρηση των στρατευμάτων του και τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις στο σύνολο του αφγανικού εδάφους, μια διαδικασία που προβλέπει να ολοκληρώσει έως τα τέλη του 2014.