Από την υπηρεσία ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου της Σερβίας διαψεύσθηκαν αναφορές στον Τύπο ότι ο πρωθυπουργός, Μίρκο Τσβέτκοβιτς υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

«Ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλε παραίτηση στον πρόεδρο της Σερβίας κ. Τάντιτς, ούτε ο πρόεδρος κ. Τάντιτς ζήτησε ποτέ την παραίτησή του», αναφέρθηκε από την υπηρεσία ενημέρωσης στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η εφημερίδα Μπλιτς του Βελιγραδίου, σε σημερινό δημοσίευμά της, στο οποίο γίνεται επίκληση ανώνυμων πηγών που πρόσκεινται στο κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα, αρχηγός του οποίου είναι ο κ. Τάντιτς, αναφέρει ότι ο «ο πρωθυπουργός της Σερβίας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της χώρας».

«Οι αναφορές της εφημερίδας Μπλιτς είναι πλήρως αναληθείς, προϊόν φαντασίας», αναφέρθηκε από την υπηρεσία ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δημοσιεύουν ανακριβείς πληροφορίες όσον αφορά τη στελέχωση της κυβέρνησης», πρόσθεσαν.

Οι υπουργοί Άμυνας και Περιβάλλοντος της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και Όλιβερ Ντούλιτς, δήλωσαν ότι οι σχέσεις των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού είναι καλές και ότι η κυβέρνηση λειτουργεί.

Ο κ. Σουτάνοβατς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι αληθές ότι ο κ. Τσβέτκοβιτς παραιτείται, είπε ότι «κανένας δεν παραιτείται» και ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί τακτική κυβερνητική σύσκεψη.

Ο κ. Ντούλιτς υπογράμμισε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης. «Κάθε μέρα συνεργαζόμαστε ανεξάρτητα από τις θέσεις των κομμάτων. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα ΜΜΕ και όχι στη λειτουργία της κυβέρνησης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σερβίας.