Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Αμπντάλα Νσουρ διέψευσε σήμερα ότι η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν σύρους αντάρτες στην Ιορδανία, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας.

"Δε γίνεται καμία εκπαίδευση των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης στο έδαφός μας", δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων ο ιορδανός πρωθυπουργός.

'Εμείς έχουμε να κάνουμε μόνο με Σύρους που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο έδαφός μας", τόνισε ο Νσουρ, η χώρα του οποίου φιλοξενεί περίπου 500.000 σύρους πρόσφυγες.

Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε την Παρασκευή ότι η CIA και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν εδώ και μήνες σύρους αντάρτες στην Ιορδανία και την Τουρκία, πριν ο Λευκός Οίκος ανακοινώσει την πρόθεσή του να αυξήσει τη "στρατιωτική" βοήθεια προς τη συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους και διοικητές της συριακής εξέγερσης, η εκπαίδευση των ανταρτών περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση αυτή άρχισε το Νοέμβριο του 2012 σε αμερικανική βάση της νοτιοδυτικής Ιορδανίας.