«Μη λυγίζετε» είναι το μήνυμα προς τους τούρκους διαδηλωτές του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με εξώφυλλο στα τουρκικά, ενώ αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες σε ρεπορτάζ στα τουρκικά και τα γερμανικά σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Boyun Egme» διαμηνύει στους διαδηλωτές το περιοδικό στο εξώφυλλό του στο οποίο εμφανίζεται μια νεαρή γυναίκα να κρατάει ένα πλακάτ με τη φράση αυτή.

Για πρώτη φορά στα 66 χρόνια της ύπαρξής του, το άρθρο της πρώτης σελίδας του περιοδικού είναι γραμμένο και στα τουρκικά.

«Τα γεγονότα στην Τουρκία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στη ΕΕ, οι φραστικές επιθέσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπαγίς κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, η καταστολή, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει το περιοδικό.

«Αυτά μάς αφορούν όλους: τους Τούρκους και τους Γερμανούς, τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής, τους Ευρωπαίους», τονίζει το Der Spiegel.