Οι γιατροί στην Αίγυπτο φόρεσαν τις λευκές μπλούζες τους και αναμείχθηκαν με το πλήθος των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ.

Η απεργία των γιατρών έχει παραλύσει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο του Καΐρου καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό που απεργεί υπολογίζεται σε 3.000 άτομα.

Το νέο κύμα διαδηλωτών προέκυψε μετά από την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, σχετικά με τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Έτσι ο υπουργός Αχμέντ Αμπούλ Γέιτ ανέφερε ότι “οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλλουν την θέλησή τους σε μία μεγάλη χώρα, όπως είναι η Αίγυπτος”, την στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν από τον πρόεδρο Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία.

Σύμφωνα πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές έχουν κατακλύσει το Κοινοβούλιο του Καΐρου, ενώ έχουν αναφερθεί βίαιες συγκρούσεις και διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

Ενώ μαζί με τους γιατρούς στην πλατεία Ταχρίρ κατέβηκαν και οι οδηγοί λεωφορείων, οι δικηγόροι και οι εργάτες των κλωστοϋφαντουργείων.