Ενας άνδρας 54 ετών συνελήφθη σήμερα στη Βρετανία στο πλαίσιο της έρευνας για τη σφαγή στο Σεβαλίν, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο εισαγγελέας του Ανεσί επιβεβαίωσε τη σύλληψη σήμερα το πρωί του αδελφού του Σάαντ αλ-Χίλι, ενός εκ των θυμάτων της σφαγής τον περασμένο Σεπτέμβριο στις γαλλικές Άλπεις. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα στη Βρετανία και στη λέσχη του γκολφ όπου είναι διαχειριστής.

«Κρίναμε ότι υπάρχουν επαρκείς κατηγορίες για τον εξετάσουμε (υπό το καθεστώς προφυλάκισης)», είπε ο Ερίκ Μεγιό. «Πρέπει να του θέσουμε ερωτήσεις για το πως διαχειρίζεται τον χρόνο του, για τις σχέσεις του με τον αδελφό του, για την οικογενειακή κληρονομιά», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ένα μυστηριώδες έγκλημα σε δασική περιοχή της Άνω Σαβοΐας στην ανατολική Γαλλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με θύματα μέλη της ιρακινής καταγωγής βρετανικής οικογένειας αλ-Χίλι, τα οποία βρέθηκαν νεκρά από σφαίρες στο αυτοκίνητό τους, όπως και ένας γάλλος ποδηλάτης που επίσης βρέθηκε νεκρός δίπλα στο αυτοκίνητό τους, είχε συγκλονίσει την ήσυχη κωμόπολη των γαλλικών Αλπεων.