Δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία το καθεστώς Άσαντ

Δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία το καθεστώς Άσαντ

Aμετακίνητο παραμένει το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, αφού δε σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών, δήλωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ.

«Δεν πηγαίνουμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία στην άλλη πλευρά, αλλά για να επιτύχουμε μια αληθινή συνεργασία και μια ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα αποτελείται από αντιπροσώπους όλων των κατηγοριών του λαού», τόνισε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Ο Μουάλεμ πρόσθεσε ότι εάν οι προτεινόμενες συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιηθούν θα υπάρξει εκεχειρία και οι αρχές της Δαμασκού είναι έτοιμες να συζητήσουν για τους μηχανισμούς επίβλεψής της.

Ο σύρος υπουργός κάλεσε τους γείτονες της Συρίας να σταματήσουν να εξοπλίζουν τους αντάρτες και τόνισε ότι η απόφαση που έλαβαν το Σάββατο οι δυτικές και οι αραβικές χώρες για τον εξοπλισμό των ανταρτών, θα παρατείνει την κρίση και θα αυξήσει την αιματοχυσία.

Ο Μουάλεμ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές να αποκτήσουν οι αντάρτες τη δύναμη του στρατού είναι μικρές παρά τις υποσχέσεις των Αράβων για τον εξοπλισμό τους.

«Εάν προσδοκούν ή φαντάζονται ότι θα δημιουργήσουν μια ισορροπία δυνάμεων, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να συμβεί αυτό», υποστήριξε ο Μουάλεμ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο