Η Συμμαχία της Ευρωπαϊκής Αλβανίας θα πετύχει καλύτερο από το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, ο οποίος την Κυριακή ανακοίνωσε νίκη της συμμαχίας του με 80 έδρες από τις συνολικά 140 στην αλβανική βουλή. 

Κάλεσε ωστόσο όλη την εκλογική μηχανή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Συμμαχίας του να καταμετρήσουν «και την τελευταία ψήφο» υπέρ του Σ. Κόμματος και των συμμάχων. Επίσης κάλεσε τους οπαδούς του για αυτοσυγκράτηση και συμπεριφορά στο ύψος του συντάγματος και του εκλογικού νόμου, ώστε η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά, «για να αφαιρεθεί από τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η κηλίδα αμφισβητούμενων εκλογών». 

Την ίδια ώρα η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων συνεχίζεται. Μέχρι τώρα το ποσοστό καταμέτρησης έχει φτάσει μόλις στο 25%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχει σταθερό προβάδισμα ακόμα και στα σκληρά προπύργια του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, σε σημείο που μπορεί να μιλάει κανείς για σαρωτική νίκη. 

Επίσης, στις εκλογές αυτές οι Έλληνες της Αλβανίας φαίνεται θα έχουν πέντε τουλάχιστον υποψηφίους βουλευτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκλογή τους, μάλιστα και στις περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, πετυχαίνεται κυρίως με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα.