«Καλά στην υγεία του και σε ασφαλές μέρος είναι ο Εντουαρντ Σνόοουντεν», όπως δήλωσε ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Ο κ. Σνόουντεν και η Χάρισον είναι καλά στην υγεία τους και σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ βρίσκονται σε επαφή με τις νομικές τους ομάδες», δήλωσε ο Ασάνζ αναφερόμενος στην Σάρα Χάρισον, εκπρόσωπο των WikiLeaks που συνοδεύει τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου για το Εκουαδόρ μέσω ασφαλούς διέλευσης από τη Ρωσία και άλλα κράτη», πρόσθεσε ο Ασάνζ στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική συνέντευξή του μέσω από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

«Για να αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, ο Σνόουντεν έλαβε από την κυβέρνηση του Ισημερινού ταξιδιωτικά έγγραφα για πρόσφυγα», είπε ο Ασανζ «προσθέτοντας ότι η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου περιλαμβάνει "πολλά στάδια».

Ο Ασανζ δεν θέλησε να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες αναχώρησε ο Σνόουντεν από την Κίνα και είπε απλώς ότι είναι μια «συναρπαστική ιστορία».