Ένοπλοι άνδρες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μουσουλμάνοι αυτονομιστές, σκότωσαν τρεις βουδιστές και έκαψαν τα πτώματά τους στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Στο περιστατικό αυτό, ένοπλοι που πιστεύεται ότι είναι αυτονομιστές αντάρτες σκότωσαν τους τρεις βουδιστές, οι δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, καθώς επέβαιναν σε ένα ημιφορτηγό στην Πατάνι, μία από τις τρεις επαρχίες της Ταϊλάνδης που συνορεύουν με τη Μαλαισία, όπου περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι, μουσουλμάνοι και μέλη της βουδιστικής μειονότητας, έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας από το 2004.

Η αστυνομία βρήκε αργότερα τα απανθρακωμένα πτώματά τους στην άκρη του δρόμου δίπλα στο απανθρακωμένο όχημά τους. Οι φόνοι αυτοί έπονται διαφόρων επιθέσεων, που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αυτή η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας σημειώνεται αμέσως μετά την ικανοποίηση που εξέφρασε η κυβέρνηση για την επιτυχία που είχαν οι επιχειρήσεις για την ασφάλεια και οι εκστρατείες δημοσίων σχέσεων στη μείωση του αριθμού των επιθέσεων.