Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο Προεδρικό Μέγαρο της Καμπούλ, σε κοντινά κυβερνητικά κτίρια όπως το υπουργείο Άμυνας, καθώς και σε ένα ξενοδοχείο.

«Σήμερα στις 06.30 π.μ. μια σειρά από μάρτυρες επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το ξενοδοχείο Αριάνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουντζαχίντ σε μήνυμά του.

Το ξενοδοχείο Αριάνα είναι γνωστό καθώς εκεί στεγάζεται η έδρα της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ωστόσο έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 09:00.

Όλοι δράστες είναι νεκροί ύστερα από ανταλλαγή πυρών που κράτησε 90 λεπτά, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Μοχάμεντ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

Σύμφωνα με αφγανό αξιωματούχο, οι δράστες ήταν πέντε και σκοτώθηκαν όλοι όπως και δυο αφγανοί φρουροί.

Στόχος των ταλιμπάν ήταν επίσης το υπουργείο 'Αμυνας και τα γραφεία της CIA. Αφγανικές δυνάμεις και αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και εκρήξεις ακούσθηκαν στην περιοχή.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Καρζάι στην Καμπούλ με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον δεν γνωρίζει ακόμα εάν οι ταλιμπάν είναι έτοιμοι για συνομιλίες.