Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αντιπολίτευσης που αναδείχθηκε νικητής στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, Έντι Ράμα, κάλεσε τον αντίπαλό του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, να αποδεχθεί την ήττα.

Ο κ. Ράμα ζήτησε από τα μέλη των επιτροπών να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και είπε ότι «τελικά, η Αλβανία κατάφερε να διεξάγει μια κανονική εκλογική διαδικασία».

«Συνεχίζουμε να περιμένουμε, με ηρεμία και σεβασμό στη δημοκρατική ηθική μας, ο αντίπαλος να παραδεχτεί την ήττα και να ενωθεί με τη μεγάλη νίκη της Αλβανίας, σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία αποτέλεσε μια συνάντηση της Αλβανίας και των Αλβανών με την ιστορία, ανάλογη εκείνης του 1992» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Σοσιαλιστών.

Πρόσθεσε δε οτι «το αποτέλεσμα, το οποίο είναι πέρα από κάθε προσδοκία, συνδέεται με το απλό γεγονός ότι ο αλβανικός λαός είχε αποφασίσει να κλείσει μια σελίδα και να ανοίξει μια νέα εποχή».

Ο Έντι Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Luis Ayala (Λουίς Αγιάλα), στα Τίρανα.

Ο κ. Αγιάλα συνεχάρη τον Έντι Ράμα κάνοντας λόγο για «μια ιστορική νίκη και μια εξαιρετική είδηση για την Αλβανία, την Ευρώπη και την οικογένεια της διεθνούς αριστεράς».