Έντι Ράμα: Ο Μπερίσα να αποδεχθεί την ήττα του

Έντι Ράμα: Ο Μπερίσα να αποδεχθεί την ήττα του

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αντιπολίτευσης που αναδείχθηκε νικητής στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, Έντι Ράμα, κάλεσε τον αντίπαλό του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, να αποδεχθεί την ήττα.

Ο κ. Ράμα ζήτησε από τα μέλη των επιτροπών να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και είπε ότι «τελικά, η Αλβανία κατάφερε να διεξάγει μια κανονική εκλογική διαδικασία».

«Συνεχίζουμε να περιμένουμε, με ηρεμία και σεβασμό στη δημοκρατική ηθική μας, ο αντίπαλος να παραδεχτεί την ήττα και να ενωθεί με τη μεγάλη νίκη της Αλβανίας, σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία αποτέλεσε μια συνάντηση της Αλβανίας και των Αλβανών με την ιστορία, ανάλογη εκείνης του 1992» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Σοσιαλιστών.

Πρόσθεσε δε οτι «το αποτέλεσμα, το οποίο είναι πέρα από κάθε προσδοκία, συνδέεται με το απλό γεγονός ότι ο αλβανικός λαός είχε αποφασίσει να κλείσει μια σελίδα και να ανοίξει μια νέα εποχή».

Ο Έντι Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Luis Ayala (Λουίς Αγιάλα), στα Τίρανα.

Ο κ. Αγιάλα συνεχάρη τον Έντι Ράμα κάνοντας λόγο για «μια ιστορική νίκη και μια εξαιρετική είδηση για την Αλβανία, την Ευρώπη και την οικογένεια της διεθνούς αριστεράς».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο