Η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πρετόριας, παραμένει κρίσιμη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εγγονή του Ντιλέκα, με την οικογένεια του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής να περιμένει το μοιραίο.

Η κατάστασή του «είναι στάσιμη, ναι, είναι στάσιμη», σημείωσε η Ντιλέκα, αναφερόμενη στον Μαντέλα, ο οποίος αναμένεται σύντομα να κλείσει τα 95.

Στην ερώτηση αν η κατάσταση της υγείας του παππού της, η οποία επιδεινώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, η Ντιλέκα απάντησε καταφατικά.

Την ίδια ώρα η οικογένειά του άρχισε να προετοιμάζεται για το χειρότερο. Πολλοί συγγενείς του συγκεντρώθηκαν σήμερα στο χωριό Κούνου, στο νότιο τμήμα της χώρας, στο οποίο ο Μαντέλα έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Μια από τις κόρες του και πολλά εγγόνια του συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο σπίτι που είχε ζητήσει ο ίδιος να κατασκευαστεί εκεί μετά την πτώση του ρατσιστικού καθεστώτος, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με την συνάντηση αυτή στο Κούνου, όπου ο ίδιος ο Μαντέλα έχει εκφράσει την επιθυμία να ενταφιαστεί όταν πεθάνει. "Η οικογένειά μου βρίσκεται εδώ και θα ήθελα να με θάψουν εδώ", είχε δηλώσει το 2003, όταν είχε βιντεοσκοπηθεί για ένα ντοκιμαντέρ στο κοιμητήριο του Κούνου.