Έξι πολίτες  κι ένα μέλος της ειδικής μονάδας επίλεκτων της αστυνομίας (BOPE) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην παραγκούπολη Νόβα Ολάντα, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ένας κάτοικος και ένα μέλος της BOPE σκοτώθηκαν από σφαίρες το βράδυ της Δευτέρας, όταν η μονάδα αυτή επενέβη κατά εγκληματιών που είχαν στραφεί εναντίον αυτοκινητιστών οι οποίοι είχαν μπλοκαριστεί από διαδήλωση.

Πέντε «ύποπτοι», σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν στην συνέχεια σήμερα την αυγή κατά την διάρκεια επιχείρησης της BOPE που είχε στόχο την σύλληψη των υπόπτων για τις επιθέσεις στους αυτοκινητιστές που έγιναν το βράδυ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ανήλικο, συνελήφθησαν σήμερα και ότι κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Για την αστυνομική επιχείρηση κινητοποιήθηκαν 100 μέλη της BOPE. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει ένα ιστορικό κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, με μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πιο περιορισμένες δράσεις, οι οποίες μπλοκάρουν την πρόσβαση σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.