Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τη Βουλγαρική Βουλή, στο κέντρο της Σόφιας, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση "Ας συναντηθούμε να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά από το Εθνικό Κοινοβούλιο", η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Αρχικά, οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν έξω από την πίσω είσοδο του κτιρίου, αλλά σταδιακά άρχισαν να περικυκλώνουν ολόκληρη τη Βουλή. 

Φωνάζοντας συνθήματα "Μαφία", "Παραιτηθείτε", οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο της Βουλής. 

Η συνεδρίαση της Βουλής αναβλήθηκε για λίγη ώρα από τον πρόεδρο του σώματος, Μιχαήλ Μίκοφ, λόγω έλλειψης απαρτίας. 

Στην περιοχή, η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας. 

Η σημερινή είναι 13η μέρα διαδηλώσεων στη χώρα και μαζικότερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα. 

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, η οποία ανακλήθηκε. 

Οι διαμαρτυρίες, όμως, συνεχίστηκαν με αιτήματα την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι ο οποίος επικρίνεται για σχέσεις με ολιγάρχες και αδιαφανείς πολιτικές, καθώς και τροποποιήσεις στον Εκλογικό Κώδικα.