Την απόφασή της να μην εμπλακεί στην πολιτική σκηνή έκανε γνωστή την Τετάρτη –με μια γραπτή ανακοίνωσή της– η πρωτότοκη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα Μπερλουσκόνι.

«Από την στιγμή που συνεχίζουν να δημοσιεύονται πληροφορίες σχετικά με τυχόν πολιτική στράτευση της Μαρίνα Μπερλουσκόνι δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε όσα τονίσαμε και στο παρελθόν: πρόκειται για εικασίες που στερούνται παντελώς βάσης», είπε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης κόρης του μεγιστάνα του Τύπου.

Εναντίον της καθόδου στην πολιτική της Μαρίνα Μπερλουσκόνι, τάχθηκε με δηλώσεις της και η νέα σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Φραντσέσκα Πασκάλε. «Δεν νομίζω ότι ο πατέρας της θα το ενέκρινε, από την στιγμή που πριν πολιτευτεί, ο Σίλβιο δεν είχε ενοχληθεί ποτέ από την δικαιοσύνη, αλλά στην συνέχεια αντιμετώπισε ατέλειωτη σειρά δικών», είπε η Πασκάλε.

Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις: «δεν μου αρέσουν οι δυναστείες, ούτε μοναρχικού, ούτε και δημοκρατικού χαρακτήρα. Αν η κα Μαρίνα Μπερλουσκόνι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και έχει ικανότητες είναι ελεύθερη να το πράξει, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ένα είδος διορισμού βάσει κληρονομικού δικαιώματος», τόνισε ο Μπρουνέτα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Μέρος της κεντροδεξιάς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη πολιτική στράτευση της Μαρίνας, που είναι επικεφαλής, σήμερα, του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι. «Είναι ικανότατη και θα μπορούσαμε, επιτέλους, να έχουμε μια γυναίκα στην ηγεσία της κεντροδεξιάς», υπογράμμισε η συντηρητική βουλευτίνα Ντανιέλα Σαντανκέ, από της στενότερες συνεργάτιδες του Ιταλού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργού.

Για «ενδεχόμενο ανανέωσης των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής του τόπου» έκανε λόγο ο κεντροαριστερός Βάλτερ Βελτρόνι, πρώην δήμαρχος της Ρώμης και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος.