Το σχέδιό του να σκοτώσει τις κόρες του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει ανακοινώνει σε επιστολή του ο πατέρας των δίδυμων που έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, με βάση στοιχεία της αστυνομίας.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε προηγουμένως για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών.

Ο Ματίας Σεπ, Ελβετός μηχανικός 43 ετών και χωρισμένος, απήγαγε τα δύο κορίτσια στις 30 Ιανουαρίου από το σπίτι του, όπου τις φιλοξενούσε για το Σαββατοκύριακο.

Έκτοτε, οι αστυνομίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας προσπαθούν να ανασυνθέσουν την περιπλάνηση του Ματίς Σεπ μέχρι την Τσερινιόλα της Ιταλίας, όπου αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στις 3 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, ο Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε επίσης την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς τη σύζυγό του Ιρίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Στην ηλεκτρονική έκδοση δε της Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι στην επιστολή αυτή ο πατέρας διαβεβαίωνε ότι "Αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν".

Η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει επίσης ότι την ημέρα της απαγωγής ο πατέρας των δύο κοριτσιών "πέρασε ώρες στο χωριό Μορζ της Ελβετίας, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

Οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δίδυμες να έχουν θαφτεί κάπου στην Ελβετία κατά μήκος του οδικού άξονα, ανάμεσα στο Σεν Σιλπίς και Γενεύης.