Χρήση δακρυγόνων έκανε χθες βράδυ η αστυνομία της Βραζιλίας όταν περίπου 50.00 διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στάδιο όπου πραγματοποιούνταν ο αγώνας μεταξύ Βραζιλίας - Ουρουγουάης στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Το Μπέλο Οριζόντε έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν σκηνικό έντασης, καθώς οι διαδηλωτές στοχεύουν τα στάδια στα οποία γίνονται οι αγώνες του κυπέλλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα (τοπική ώρα), όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων γύρω από το στάδιο.

Έφιπποι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το στάδιο σε μικρότερη ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Πολλοί από τους νεαρούς διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με δακρυγόνα, κυνηγητό και πλαστικές σφαίρες. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 21χρονος που έπεσε από διάβαση, ακόμη ένας τραυματίστηκε, ενώ η αστυνομία προσήγαγε περίπου 20 άτομα.

Στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, οι διαδηλωτές ενάντια στην κοινωνική αδικία τοποθέτησαν 594 μπάλες ποδοσφαίρου μπροστά από το κοινοβούλιο θέλοντας να δείξουν ότι «η μπάλα βρίσκεται την κατοχή του Κογκρέσου για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους».

Για την ιστορία, ο αγώνας μεταξύ Βραζιλίας - Ουρουγουάης έληξε 2-1 με τη διοργανώτρια χώρα να προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης.