Ο Αμερικανός που πυροβόλησε και σκότωσε δύο Πακιστανούς στη Λαχόρη θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλες 14 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση αυτή.

Η Ουάσινγκτον πιέζει το Ισλαμαμπάντ, στενό σύμμαχό της στον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας", να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Ρέιμοντ Αλεν Ντέιβις, υπάλληλο του προξενείου στη Λαχόρη, επικαλούμενη την διπλωματική του ασυλία.

Ο Ντέιβις κρατείται από τις 27 Ιανουαρίου και σήμερα προσήχθη στο δικαστήριο της Λαχόρης, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

"Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή του για ακόμα 14 ημέρες και όρισε νέα δικάσιμο στις 25 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπντούλ Σαμάντ.

Την ίδια ώρα, η πακιστανική αστυνομία απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό πως ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις, υπάλληλος του προξενείου στη Λαχόρη, βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν πυροβόλησε και σκότωσε δύο νεαρούς Πακιστανούς τον Ιανουάριο.

"Η αστυνομική έρευνα και η ιατροδικαστική έκθεση δείχνουν πως δεν υπήρξε θέμα νόμιμης άμυνας", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λαχόρης Ασλάμ Ταρίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρέιμοντ Ντέιβις "δεν έδωσε στα θύματά του καμία ευκαιρία να επιζήσουν. Για το λόγο αυτό για μας είναι καθαρές ανθρωποκτονίες", πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή και η παράταση της κράτησης του Ρέιμοντ Ντέιβις υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον, η οποία ζητεί την απελευθέρωση του Ντέιβις επικαλούμενη την διπλωματική του ασυλία.