Οι τρεις ευρωπαίες ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, οι οποίες απελευθερώθηκαν τη νύκτα στην Τύνιδα έπειτα από ένα μήνα κράτησης για μια γυμνόστηθη διαμαρτυρία τους, έφθασαν σήμερα γύρω στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τις ακτιβίστριες, δύο Γαλλίδες και μια Γερμανίδα, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο η επικεφαλής των Femen στη Γαλλία Ίνα Σεβτσένκο και ο δικηγόρος τους, ο Πατρίκ Κλιγκμάν. Στη συνέχεια μπήκαν σ' ένα ταξί χωρίς να κάνουν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

«Κερδίσαμε ένα μέρος της μάχης, αλλά όσο η Αμίνα (η τυνήσια συντρόφισσά τους Αμίνα Σμπούι, η οποία είναι φυλακισμένη από τα μέσα Μαΐου) δεν έχει αποφυλακιστεί, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», δήλωσε ωστόσο μία σύντροφός τους στις Femen, η Σάρα Κονσταντέν.

Οι τρεις ακτιβίστριες, οι οποίες βρίσκονταν υπό κράτηση στην Τυνησία εδώ και ένα μήνα για μια γυμνόστηθη διαμαρτυρία τους υπέρ της Αμίνα Σμπούι, βρήκαν και πάλι την ελευθερία τους τη νύκτα της Τετάρτης προς σήμερα, Πέμπτη, μερικές ώρες αφότου καταδικάσθηκαν σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και μιας ημέρας με αναστολή.

Στη χθεσινή δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, οι νεαρές γυναίκες είχαν για πρώτη φορά εκφράσει μεταμέλεια για τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στις 29 Μαΐου στην Τύνιδα.

Οι νεαρές γυναίκες είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και μιας ημέρας χωρίς αναστολή, μια ποινή για την αυστηρότητα της οποίας εξέφρασαν τη λύπη τους η Γαλλία, η Γερμανία και η ΕΕ.