Ο Πέτερ Στάνο, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε (φωτό) διέψευσε τους ισχυρισμούς του αρχηγού του Κινήματος για τις Αλλαγές, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη διάρκεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς στις Βρυξέλλες του ζήτησαν να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο κ. Στάνο σε δήλωσή του που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, τόνισε ότι συνήθως δεν σχολιάζει το περιεχόμενο συναντήσεων πίσω από κλειστές πόρτες.

Αυτή είναι μία εξαίρεση, επειδή επιθυμούμε να αποσαφηνίσουμε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί είναι απολύτως ανακριβείς, είπε ο κ. Στάνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Φούλε, η ΕΕ και οι αξιωματούχοι της ποτέ δεν θα αμφισβητούσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες σε χώρες συμμάχους και τη βούληση που εξέφρασαν οι ψηφοφόροι μέσω του εκλογικού αποτελέσματος.

Τις δηλώσεις του κ. Μεντόγιεβιτς, στελέχους του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού «Δημοκρατικό Μέτωπο» ότι «η διοίκηση των Βρυξελλών ζήτησε την παραίτηση του Τζουκάνοβιτς» διέψευσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.