Συγκλίνουσες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σήμερα στο Παρίσι, ότι "επίκειται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης...που θα μείνει πάντως υπό την πρωθυπουργία του κ. Φρανσουά Φιγιόν".

Ο ανασχηματισμός είχε πρωτο-αναγγελθεί περίπου προ πενταμήνου, οπότε και ειπώθηκε από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί--η Γαλλία είναι προεδρική Δημοκρατία--ότι "μετά τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, που κρίνω 'φάρο' στο υπόλοιπο της θητείας μου στο προεδρικό μέγαρο, θα ανασχηματιστεί η κυβέρνηση".

Έκτοτε, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε συνομιλώντας με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο προεδρικό μέγαρο, ότι "επίκειται ο ανασχηματισμός".

Δεδομένου ότι το Συμβούλιο Επικρατείας νωρίτερα σήμερα επικύρωσε, τελευταίο, τη μεταρρύθμιση αυτήν, "άνοιξε και ο δρόμος για τον ανασχηματισμό", όπως μεταδίδεται από πολλούς γαλλικούς ραδιοσταθμούς.

-Πέμπτη και Παρασκευή ο πρόεδρος Σαρκοζί θα είναι στη Σεούλ για τη σύνοδο της Ομάδας των "20 (G20)", που θα λήξει με την ανάληψη της προεδρίας της από την Γαλλία--το Παρίσι προτείνει, ήδη, την Ντοβίλ και τη Νίκαια για τις ερχόμενες συνόδους των "20" και των "Οκτώ" πλουσιότερων κρατών στον πλανήτη.

-Ο υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουΐ Μπορλό κι ο πρωθυπουργός Φιγιόν, όπως προαναφέρθηκε, είναι οι περισσότερο "βέβαιοι" να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκια τους, μεταδίδουν πολλοί γαλλικοί ραδιοσταθμοί. Αλλωστε, προσθέτουν, "η παρουσία του κ. Φιγιόν στο πλευρό του προέδρου Σαρκοζί σήμερα", στο Κολομπέ λε-ντεζ Εγκλίζ, για το 40ο μνημόσυνο στον Κάρολο ντε Γκολ, "ήταν περισσότερο κι από συμβολική, ήταν εμβληματική".