Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε πολυσύχναστες καφετέριες και άλλους στόχους σε ολόκληρο το Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Στο βόρειο και νότιο τμήμα της Βαγδάτης, δύο εκρήξεις κατέστρεψαν καφετέριες όπου δεκάδες νεαροί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές, από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν οκτώ άτομα.

Δύο ακόμα εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι σε καφετέρια στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα καφέ στην πόλη Τζεϊμπέλα, 65 χιλιόμετρα νότια  της πρωτεύουσας, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Ισκανταρίγια, 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ από τις αρχές του έτους, έχει προκαλέσει, μόνο το μήνα Μάιο, το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.