Στους 300.000 θα ανέλθουν οι νέοι στη Γαλλία που θα ωφεληθούν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον έξι δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι αρχηγοί των κρατών - μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τη διετία 2014-2015 έξι δισεκατομμύρια ευρώ για την απασχόληση των νέων, για να αυξήσουν αυτό το ποσό στη συνέχεια στα οκτώ δισεκατομμύρια.

Για τη Γαλλία «αυτό αντιστοιχεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε 600 εκατομμύρια ευρώ για 300.000 νέους ανεργους», δήλωσε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως διευκρίνισε, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μόνο στις περιοχές της Γαλλίας όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25% του ενεργού πληθυσμού κάτω των 25 ετών.

Η Γαλλία πρέπει στο εξής να προσαρμόσει στην εθνική της νομοθεσία την «εγγύηση για τη νεολαία» που εγκρίθηκε από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Η σύσταση των μέτρων αυτών προβλέπει ότι ένας νέος πρέπει να δέχεται προσφορά καλής ποιότητας εργασίας, τέσσερις μήνες αφότου έχασε τη δουλειά του ή ολοκλήρωσε τις σπουδές του ή μια νέα μαθητεία ή μια άσκηση.