Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα φρικτά βασανιστήρια, ακόμη και μέχρι θανάτου, στα οποία υποβάλλουν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας τους κρατούμενους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι σοροί 16 ανδρών, που είχαν υποστεί βασανιστήρια μέχρι θανάτου, παραδόθηκαν στις οικογένειές τους. Πρόκειται για κατοίκους της Χαράστα, μίας πόλς κοντά στη Δαμασκό, που είναι ένα από τα προπύργια των ανταρτών, που σφυροκοπά τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός. 
 
«Λάβαμε πληροφορίες που αφορούν τον θάνατο 16 ανδρών της περιοχής Χαράστα που βασανίστηκαν από τις καθεστωτικές δυνάμεις», δήλωσε το Παρατηρητήριο. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φέρονται να κρατούνται στις συριακές φυλακές και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, ότι βασανίζει συστηματικά τους φυλακισμένους.

«Συμβαίνει πολύ συχνά να παραδίδονται σοροί κρατουμένων με σημάδια βασανιστηρίων στις οικογένειές τους», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμίν Αμπντέλ Ραχμάν. «Φοβάμαι για τη ζωή χιλιάδων ακόμη κρατουμένων».

Ο Ραχμάν είπε ακόμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απειλούν πολύ συχνά τις οικογένειες των νεκρών κρατουμένων για να τις αναγκάσουν να σιωπήσουν.

TAGS