Προβλήματα στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, μείωση 70% στη μεταφορά φορτίων και απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, προκαλεί η δεύτερη σε διάστημα δύο μηνών απεργία των εργαζομένων στον οργανισμό σιδηροδρόμων της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος κάλεσε τους επικεφαλής των σωματείων των εργαζομένων στον οργανισμό σιδηροδρόμων να αναστείλουν την απεργία, διότι οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και άλλες βασικές για τη λειτουργία των επιχειρήσεων προμήθειες, οδηγούν τις εταιρείες σε "κατάρρευση".

Οι εργαζόμενοι απεργούν, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και προειδοποιούν την κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας ότι, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στο μεταξύ, μεγάλες βιομηχανίες, όπως η μεταλλουργία Arcelor Mittal Prijedor ανακοίνωσε ότι η παραγωγική της δραστηριότητα κινδυνεύει να τεθεί "εκτός τροχιάς" και αναγκάζεται να περιορίσει την προμήθεια προϊόντων σε βασικούς συνεργάτες της.

Εξάλλου και η Global Ispat Coke Industry Lukavac (GIKIL) με έδρα την πόλη της Τούζλα ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει - τουλάχιστον κατά 50% - την ημερήσια παραγωγή της.