Με σύνθημα “ Σίλβιο, άντεξε, άντεξε, άντεξε”, οι υποστηρικτές του Ιταλού μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης , διαδήλωσαν έξω από την εισαγγελία της Ρώμης.

Ο Μπερλουσκόνι από την πλευρά του δήλωσε σήμερα ότι πραγματοποιείται ένα “ηθικό πραξικόπημα στην Ιταλία”, αναφερόμενος στον χειρισμό της υπόθεσης “Ρούμπι Γκέιτ” από την Ιταλική δικαιοσύνη.

Τα σκάνδαλα του “Καβαλιέρε” έχουν συγκλονίσει την διεθνή κοινή γνώμη και αμαυρώνουν το πολιτικό προφίλ του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει ότι ο τελικός και ουσιαστηκός κριτής θα είναι το Κοινοβούλιο και ο λαός.

Παράλληλα όμως χιλιάδες Ιταλίδες και ψηφοφόροι των κομμάτων της κεντροαριστεράς, πρόκειται να διαδηλώσουν την Κυριακή σε όλη την χώρα, κατά του σκανδάλου για την προσωπική ζωή του Μπερλουσκόνι.

Ο σύνδεσμος «Σκεπτόμενες Γυναίκες», που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις τόνισε «αναζητούμε έναν πρωθυπουργό έντιμο, αξιοπρεπή και που να ξέρει να σέβεται το Σύνταγμα. Με την απόλυτη έλλειψη του αισθήματος κρατικής ευθύνης που επέδειξε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά του πρωθυπουργού το σκάνδαλο και οι αποκαλύψεις για την ερωτική του ζωή, είναι ακόμα μία καλοσχεδαισμένη πολιτική επίθεση.

 Ενώ δήλωσε ότι «οι δικαστικοί επιλέγουν τον τρόπο και τη χρονική στιγμή, για να μετατρέψουν ανυπόστατες έρευνες σε διεθνή σκάνδαλα, όπως συνέβαινε με την κατασκοπευτική παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, στην άλλοτε Ανατολική Γερμανία».