Οι αρχές στην Αυστραλία προειδοποιούν τους κατοίκους για μία νέα θανατηφόρα απειλή και πρόκειται για τα τεράστια πτηνά Cassowaries.

Μετά από το καταστρεπτικό πέρασμα του κυκλώνα Γιάσι, οι κάτοικοι της Αυστραλίας, προσπαθούν να ξαναχτίσουν την ζωή τους από την αρχή και ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να αποφεύγουν αυτά τα τεράστια πτηνά, τα οποία επίσης έχουν πληγεί από τον τυφώνα και κατά την αναζήτηση τροφής μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Τα Cassowaries είναι μικρότερα από μία στρουθοκάμηλο και είναι παμφάγα, ενώ οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζώα αυτά από την φύση τους δεν είναι επιθετικά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν επηρεαστεί από την κακοκαιριά, που κατάστρεψε τις φωλιές τους και επιδείνωσε το πρόβλημα εύρεσης τροφής.

Τα φονικά νύχια στα πόδια των Cassowaries είναι σαν μαχαίρια καθώς έχουν 12 εκατοστά μήκος αλλά εξίσου επικίνδυνο είναι και το δυνατό τους ράμφος, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν πραγματικά να αποδειχθούν φονικά και για τους ανθρώπους. Ενώ το 2007 καταγράφηκαν στο Βιβλίο Guinness ως τα πιο επικίνδυνα πτηνά στον πλανήτη.