Οι χιλιάδες Αιγύπτιοι στην Πλατεία Ταχρίρ θα παραμείνουν εκεί μέχρις ότου το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που κυβερνά τώρα την Αίγυπτο, κάνει δεκτή την ατζέντα τους για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές των διαδηλώσεων.

Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωτές των διαδηλώσεων ζητούν μεταξύ άλλων την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβάλει ο Χόσνι Μουμπάρακ, την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, την κατάργηση των στρατοδικείων και τη συμμετοχή αντιπροσώπων του πολιτικού κόσμου στη μεταβατική διαδικασία.

Εξάλλου, οι αιγυπτιακές αρχές μείωσαν τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει πλέον από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Από χθες η Αίγυπτος άλλαξε σελίδα στην ιστορία της με την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.

Τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας αναλάμβάνει ο στρατός, που δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει την νομιμότητα αλλά να προασπίσει τις λαικές διεκδικήσεις.

Ο επί 30 χρόνια κυρίαρχος της Αιγύπτου, έχει μετακομίσει προς το παρόν με την οικογένειά του στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.

Σχετικά Θέματα: Διεθνείς αντιδράσεις για τη παραίτηση Μουμπάρακ