Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Τουρκοκύπριους πραγματοποιήθηκε στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, πολύ κοντά στο κατεχόμενο τμήμα της πόλης. Με σύνθημα «μόνη μας λύση είναι η Λύση», Ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές διακήρυξαν «τον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για λύση και επανένωση, ασφάλεια και ευημερία για όλους, χωρίς ξένες επεμβάσεις και στρατεύματα».

Η εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώθηκε από το Ελληνοκυπριακό τμήμα της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος», με προσκεκλημένους Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές. Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι δεν έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση, προφανώς σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις επικρίσεις της Άγκυρας ότι συνεργάζονται με τους Ελληνοκύπριους.
Η εκπρόσωπος της Πλατφόρμας, Μαρία Μαυραδά, ανέφερε ότι ο αγώνας για λύση ήταν και πρέπει να παραμείνει κοινός και ότι λύση μπορεί να υπάρξει «αν όλοι ως ενεργοί πολίτες με ένα κοινό αγώνα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για ειρηνική συμβίωση». Όπως είπε, η αντίσταση των Τουρκοκυπρίων δε γίνεται μόνο για οικονομικά αιτήματα, αλλά αφορά και τη διατήρηση της κυπριακής τους ταυτότητας που απειλείται από τη δημογραφική αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού.

Σε χαιρετισμό της η Δήμαρχος Λευκωσίας και στέλεχος του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου, είπε ότι «μάθαμε να αντιμετωπίζουμε το Κυπριακό, ως θέμα που αφορά τις αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, τα πολιτικά κόμματα και όχι εμάς». Οι κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων πρόσθεσε, στέλνουν το μήνυμα ότι Ε/κ και Τ/κ θα πρέπει να διεκδικήσουν ρόλο στη διαδικασία επίλυσής του. «Τίποτα δεν αλλάζει με το να καθόμαστε, πίσω και να περιμένουμε από άλλους να κάνουν τη δική μας ζωή καλύτερη, να φροντίσουν για το μέλλον της δικής μας της πατρίδας» τόνισε.