Οι Ελβετοί μετά από σχετικό δημοψήφισμα, μπορούν να πάρουν στο σπίτι τους, τα όπλα που εφοδιάστηκαν κατά την στρατιωτική τους θητεία και έτσι να συνεχίστεί μία παράδοση, η οποία έχει τις ρίζες της από το 1874.

Η χώρα είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, για τις Ελβετικές σοκολάτες και την κατασκευή ρολογιών, όμως οι παραδόσεις δεν σταματούν μόνο εκεί.

 Έτσι οι Ελβετοί κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς της οπλοκατοχής, καθώς  οι πολέμιοι αυτής της παράδοσης, θεωρούν ότι ευθύνεται για το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών στη χώρα.

Η πλειοψηφία των Ελβετικών καντονιών απέρριψε την πρωτοβουλία της αριστεράς, ειρηνιστικών και φεμινιστικών οργανώσεων που ήθελε να απαγορευτεί στους άνδρες να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους πέραν της περιόδου της στρατιωτικής τους θητείας.

Δυο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες, η πρωτοβουλία "Για την Προστασία από τη Βία των Οπλων" απορρίφθηκε στα 14 από τα 26 καντόνια.

Η πρωτοβουλία αυτή απαιτούσε να καταθέτουν τα όπλα τους όσοι υπηρετούν στο στρατό μετά τη λήξη της θητείας τους καθώς και την καταγραφή όλων των πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Αμυνας, περίπου δυο εκατομμύρια πυροβόλα όπλα κυκλοφορούν στη χώρα, ένα για κάθε περίπου τρεις κατοίκους, ενώ περίπου 240.000 όπλα δεν είναι καταγεγραμμένα.