Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε σήμερα τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Ιταλία για την αξιοπρέπεια των γυναικών, "κινητοποίηση για την ανατροπή του".

"Όλο αυτό θεωρώ ότι είναι ένα πρόσχημα για να υποστηριχθεί μια δικαστική υπόθεση, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, μια κινητοποίηση από την πλευρά της αριστεράς, η οποία χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσο για την ανατροπή μου", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στη εκπομπή Mattino Cinque του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 του ομίλου του Mediaset.

"Όλες οι γυναίκες που με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο τις υπολογίζω και πόσο τις σέβομαι", τόνισε. Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα την άμεση παραπομπή σε δίκη του Μπερλουσκόνι με τις κατηγορίες της συνδρομής στην εκπόρνευση ανηλίκου και της κατάχρησης εξουσίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλίδες διαδήλωσαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα για να πουν "basta" (“φτάνει”) στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκτιμώντας ότι η αξιοπρέπεια των γυναικών έχει πληγεί από το σκάνδαλο "Ρούμπιγκέιτ", στο οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναμιχθεί.

Κατά τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό «οι γυναίκες γνωρίζουν» πόσο τις εκτιμά και πόσο τις σεβάστηκε στις επιχειρήσεις του όσο και στην κυβέρνηση. Άρα, οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν μόνο μια πρόφαση για να υποστηριχθεί η θεωρία των δικαστών, με τις γνωστές κινητοποιήσεις της αριστεράς, που δεν καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές».

Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι, με τις δηλώσεις του, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος του είχε ζητήσει «να παραιτηθούν και οι δυο από τα θεσμικά τους αξιώματα και να επιλεγεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή διαδήλωση, γυναίκες της ιταλικής κεντροδεξιάς που μετέχουν στην κυβέρνηση, θέλησαν να υπερασπισθούν τον ιταλό πρωθυπουργό.

Η υφυπουργός αρμόδια για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, Ντανιέλα Σαντανκέ, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που κατέβηκαν στους δρόμους, στην πραγματικότητα, είναι υποχείρια των ανδρών. Κάποιες, θα ήθελαν να συνεχίσουν να μας διχάζουν». Η δε υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, τόνισε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα σαλόνια. Ζητούν την κεφαλή του Μπερλουσκόνι, αλλά δεν θα την έχουν».

«Η υπουργός πιστεύει ότι ήταν μια σνομπ κινητοποίηση. Θα έπρεπε να έλθει να δει ποιες γυναίκες στήριξαν την πρωτοβουλία μας, για να αλλάξει αμέσως γνώμη», απάντησαν οι διοργανώτριες. Σχετικά, τέλος, με τις εξελίξεις της υπόθεσης «Ρούμπι Γκέιτ», μέσα στις επόμενες σαράντα οκτώ ώρες είναι πολύ πιθανό να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της δικαστικού Κριστίνα Ντι Τσένσο, σχετικά με την δυνατότητα άμεσης παραπομπής σε δίκη του ιταλού πρωθυπουργού.