Θετικά αποτελέσματα, ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είχε ο συντονισμός της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας στην Αλβανία, Άρντιαν Φουλάνι, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, πρόσφατα, στην Ουάσινγκτον, με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Φουλάνι, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας επισήμαναν ότι η Αλβανία είναι μία από τις λίγες χώρες, που κατάφεραν να αντισταθούν στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Φουλάνι υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι των δύο διεθνών οργανισμών ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι στην Αλβανία καταγράφηκε θετική οικονομική ανάπτυξη, σε ένα "περιβάλλον" χαμηλού πληθωρισμού.

Στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο κ. Φουλάνι στην Ουάσινγκτον, με υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Ρίντβαν Μπόντε, τονίζεται σε ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας.