Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε ότι παραμένει "στο πλάι του λαού του Λιβάνου" και επανέλαβε την υποστήριξή των Ηνωμένων Εθνών στο Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο (TSL), το οποίο θέλει να ρίξει φως στη δολοφονία του Χαρίρι.

Στην έκτη επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή στον πρώην πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι και σε ακόμη 22 ανθρώπους "ο γενικός γραμματέας παραμένει στο πλάι του λαού του Λιβάνου", δήλωσε ο Μάρτιν Νεσίρκι, εκπρόσωπος Τύπου του Μπαν.

"Ο γενικός γραμματέας επαναλαμβάνει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στις προσπάθειες του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο να αποκαλύψει την αλήθεια και να φέρει τους υπέυθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρισία".

Χθες Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τη μνήμη του Ραφίκ Χαρίρι και προειδοποίησε κατά "οποιασδήποτε προσπάθειας που έχει στόχο να εμποδίσει την εργασία του δικαστηρίου ή να τροφοδοτήσει την ένταση στον Λίβανο".

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι, ο γιος του Σάαντ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του, την ακριβή την ώρα που σημειώθηκε η φονική τρομοκρατική επίθεση.

TAGS