Βαρύ θα είναι το τίμημα για τους βουλευτές ή τους πρώην βουλευτές του Ισραήλ, που κρίνονται ένοχοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες ή διαφεύγουν της δικαιοσύνης, αφού όπως αποφάσισε το κοινοβούλιο της χώρας, θα στερούνται τη σύνταξη και τα κρατικά επιδόματα.

Ο νόμος, ο αποκαλούμενος "νόμος Μπισάρα", που υιοθετήθηκε κατά την τρίτη και τελευταία ανάγνωση με 36 ψήφους έναντι 11, έχει στόχο κυρίως τον 'Αζμι Μπισάρα, εξέχουσα μορφή της αραβικής κοινότητας στο Ισραήλ και πρώην αρχηγό της Εθνικής Δημοκρατικής Ενωσης, ενός αραβικού κόμματος στο Ισραήλ γνωστού ως Μπάλαντ.

Σύμφωνα με αυτόν, ο Μπισάρα, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα στις αρχές του Απριλίου του 2007, θα στερηθεί της σύνταξης του βουλευτή και άλλων κρατικών επιδομάτων όσο δεν παρουσιάζεται στη δικαιοσύνη. Θεωρείται ύποπτος ότι είχε επαφές με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη διάρκεια του πολέμου του 2006 και ότι τής παρείχε πληροφορίες του ισραηλινού στρατού όπως για το σημείο που οι μαχητές της θα έριχναν τις ρουκέτες, κατηγορία που ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.