Το Ιράν απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε χαιρετίσει το "θάρρος" των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τεχεράνη, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις.

"Τα σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από Αμερικανούς επισήμους οφείλονται στη σύγχυσή τους, εξαιτίας των αλλαγών στην περιοχή", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, σε μια προφανή αναφορά στην Κλίντον.

"Οι αλλαγές αυτές κατάφεραν πλήγμα στα συμφέροντα των αυταρχικών δυνάμεων που στηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ.: το Ισραήλ). Κάνοντας σχόλια αυτού του είδους, προσποιούνται ότι αγνοούν το γεγονός αυτό", πρόσθεσε. Για τον Μεχμανπαράστ, οι λαοί στην περιοχή θέλουν να απελευθερωθούν από την αμερικανική επιρροή. "Οι αλλαγές που ζητούν οι λαοί στην περιοχή είναι να σταματήσει η επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στις υποθέσεις τους, καθώς και η εξάρτηση από την Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς και τους συμμάχους τους".