Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Vοlkswagen και του ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom για εμπλοκή τους σε υπόθεση δωροδοκίας σχετικά με χορηγίες στην ποδοσφαιρική ομάδα της Βόλφσμπουργκ.

Η εισαγγελία της Στουτγκάρδης διεξάγει έρευνα σε βάρος αρκετών στελεχών των δύο εταιρειών-κολοσσών, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung", εστιάζοντας στο ρόλο δύο πρώην μάνατζερ και ενός πρώην συμβούλου της Τ-Systems - θυγατρικής της Deutsche Telekom - καθώς και δύο στελεχών από το τμήμα αγορών της VW. Στα γραφεία τους έχουν γίνει ήδη έρευνες.

Η Deutsche Telekom προκειμένου να διασφαλίσει παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ από την Volkswagen, κύριας χορηγού του συλλόγου, φέρεται να ανανέωσε το συμβόλαιο χορηγίας με την ομάδα.

Η VW ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ότι θα προχωρήσει και η ίδια η εταιρεία σε εσωτερικό έλεγχο. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιορίστηκε στη δήλωση ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πλουτισμό είτε μεμονωμένων στελεχών είτε της εταιρείας.