Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή διαδήλωση της αντιπολίτευσης, η οποία είχε απαγορευθεί από τις ιρανικές αρχές, δήλωσε ο βουλευτής Καζέμ Τζαλάλι.

Επίσης ανώτερος αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας δηλώσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στις χθεσινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η Ισπανία διαμαρτυρήθηκε σήμερα στις ιρανικές αρχές, χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρό το γεγονός ότι ένας από τους διπλωμάτες της στην Τεχεράνη συνελήφθη χθες και έμεινε υπό κράτηση για τέσσερις ώρες.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ισπανία εκλήθη στο ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και για να του εκφραστεί η διαμαρτυρία της ισπανικής κυβέρνησης "για γεγονότα που θεωρούμε ως πολύ σοβαρά και απαράδεκτα", δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μαδρίτη απέστειλε επίσης "επιστολή διαμαρτυρίας" στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσέθεσε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο Ισπανός διπλωμάτης που συνελήφθη χθες από τις ιρανικές αρχές είναι σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις προξενικές υποθέσεις.

TAGS