Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν σεΐχης Χάμαντ μπεν Ίσα Αλ Χαλίφα εξέφρασε  τη λύπη του για το θάνατο δύο σιιτών διαδηλωτών στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας υπουργικής επιτροπής έρευνας.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο βασιλιάς εξέφρασε τη λύπη του για "το θάνατο δύο αγαπημένων μας γιων", οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών και σημερινών διαδηλώσεων.

"Ας γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι επιφορτίσαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαουάντ μπεν Σάλεμ αλ-Ααρίντ να δημιουργήσει μία ειδική επιτροπή για να καθοριστούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα λυπηρά συμβάντα και ότι πρώτη μας μέριμνα είναι η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών", υπογράμμισε ο Αλ Χαλίφα.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα στο Μαρόκο, όπου μία σουνιτική οικογένεια κυβερνά τη χώρα που κατοικείται κατά πλειοψηφία από σιίτες, έπειτα από πρωτοβουλία νεαρών που κάλεσαν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook να διαδηλώσουν για να απαιτήσουν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Ο βασιλιάς από τη μεριά του υποστήριξε σήμερα ότι "οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται στο Μπαχρέιν και δεν θα σταματήσουν", ενώ διαβεβαίωσε ότι "η ελευθερία έκφρασης είναι ένα δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζεται από το Συνταγμα".