Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, πραγματοποιεί αύριο επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών θα αποτελέσει η εκκρεμότητα της ονομασίας, σε συνδυασμό με την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

 

Ακόμη, θα εξεταστούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, η πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι, στις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, θα υπογραμμίσει την προσήλωση της χώρας του στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία για την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος στο ταξίδι του αυτό συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, θα έχει ακόμη συναντήσεις, στην Ουάσιγκτον, με Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.