Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος στα κατεχόμενα για τον διορισμό από τον Ερντογάν του αρχιτέκτονα του πακέτου των οικονομικών μέτρων, Ιμπραχίμ Ακτσά, στη θέση του λεγέμενου πρέσβη της Τουρκίας.

Με ένα αντίσκηνο, το οποίο στήθηκε απέναντι από τη λεγομένη πρεσβεία της Αγκύρας και τη συλλογή υπογραφών, επέλεξε να διαμαρτυρηθεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι ως Τ/κ αυτό είναι το σπίτι μας. Κι αν είναι ασυγύριστο ή όχι, είναι το σπίτι μας και θα το κρατήσουμε», δήλωσε με νόημα ο κ. Ντενκτάς.

ήδη έχουν συλλέγει περί τις 300 υπογραφές ενώ από αύριο η εκστρατεία  θα επεκταθεί σ' όλη την κατεχόμενη Κύπρο. Μάλιστα, ο Σερντάρ Ντενκτάς καλεί όλους τους Τ/κ να συνασπιστούν κατά της πολιτικής της Άγκυρας, με φόντο το μεγάλο συλλαλητήριο της 2ας Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή αρκετές λεγόμενες δημόσιες υπηρεσίες εξακολουθούν να απεργούν στα κατεχόμενα. Τα παράνομα δικαστήρια παραμένουν κλειστά για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες. Λουκέτο μπήκε και στις λεγόμενες ταχυδρομικές υπηρεσίες του ψευδοκράτους.

Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Τονίζουν πως το μόνο που ζητούν είναι τα δικαιώματα τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η επιστολή ενός 19χρονου Τ/κ στην Τ/κ εφημερίδα  «Μιλιέτ», μέσα από την οποία αναφέρει ότι οι Τ/κ έγιναν μειονοτητα, αποκαλώντας τους εποίκους αργόσχολους που εισέρχονται στο νησί παράνομα.
Πάντωςμ ο αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας - Αλληλεγγύης της Τουρκίας, ο οποιος βρίσκεται στα κατεχόμενα κάλεσε τον Ερντογάν να σταματήσει να συμπεριφέρεται στους Τ/κ ως σουλτάνος και να εγκαταλείψει την αποικιοκρατική νοοτροπία.