Ο ηγέτης του σερβικού κόμματος G-17, Μλάτζαν Ντίνκιτς, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς, από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομίας.

Το κόμμα του G-17 ανακοίνωσε ότι ο Ντίνκιτς είναι διατεθειμένος να διευκολύνει την εφαρμογή της απόφασης του Τσβέτκοβιτς, που ζήτησε την απομάκρυνσή του από τις παραπάνω θέσεις.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο Ντίνκιτς αναφέρει ότι για να επιταχύνει τη διαδικασία και να μην παρεμποδίσει το έργο της σερβικής Βουλής, παραιτείται από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος G-17, ο Ντίνκιτς ενημέρωσε επίσης την πρόεδρο της Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς, ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην επιστολή του προς τον Τσβέτκοβιτς, ο Ντίνκιτς ανέφερε ότι θα προτείνει υποψήφιο για το υπουργείο Οικονομίας και πρόσθεσε ότι επιθυμεί τη διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα ώστε να μην διαταραχθεί η ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

Ο Τσβέτκοβιτς χθες ζήτησε την απομάκρυνση του Ντίνκιτς και τόνισε ότι θεωρείται αναγκαία, διότι «με τη συμπεριφορά του βλάπτει την ενότητα του κυβερνητικού συνασπισμού».

Την τελική απόφαση για την απομάκρυνση του Ντίνκιτς θα λάβει η σερβική Βουλή σε έκτακτη συνεδρίαση.

Η Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η απομάκρυνση Ντίνκιτς θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή.