Ινδία: Αυστηρά μέτρα κατά της διαφθοράς


Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ τόνισε σήμερα πως θα λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς στη χώρα, μετά την αποκάλυψη σειράς σκανδάλων, κυρίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

"Θέλω να σας επισημάνω ότι η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί να καταδιώξει αυτούς που ευθύνονται, όποιες θέσεις και αν κατέχουν", δήλωσε ο Σινγκ σε τηλεοπτική συζήτηση με ινδούς δημοσιογράφους.

"Μπορεί κάποιοι να λένε πως είμαστε μια ανίκανη κυβέρνηση, πως είμαι ένας ανίκανος πρωθυπουργός , όμως εμείς παίρνουμε στα σοβαρά την δουλειά μας", είπε χαρακτηριστικά ο Σινγκ.

"Είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόλις εμφανίζονται και να ωθήσουμε την χώρα προς τα μπροστά", υπογράμμισε.

Ο 78χρονος Σινγκ δέχεται τους τελευταίους μήνες ισχυρές πιέσεις να λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς, κυρίως όταν αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση έχασε έσοδα ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν οι αρμόδιες αρχές τηλεπικοινωνιών παραχώρησαν επικερδείς άδειες και φάσματα συχνοτήτων σε τιμές χαμηλότερες από εκείνες της αγοράς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο